Finalisten Kleine Prijs van Fryslân 2020

Twaalf deelnemers, verdeeld over twee halve finales gingen afgelopen weekend de strijd met elkaar aan voor een plekje in de finale. Cloudsurfers en Dirty Robot wisten zich op zaterdagavond in Het Bolwerk in Sneek rechtstreeks te plaatsten voor de finale, terwijl Hands-Off en The All Known een dag later, in Iduna Drachten, aan het langste eind trokken. Na lang beraad kwamen Jamila en Skyline Avenue daar nog bij. Zij wisten de laatste twee wildcards te bemachtigen.

De finale van de Kleine Prijs van Fryslân vindt plaats op zaterdag 19 september in Neushoorn in Leeuwarden. Deze finale is gratis toegankelijk voor publiek. Een bijzondere rol is weggelegd voor hiphoptrio Noorderlicht. Zij eindigden vorig jaar als tweede tijdens de Kleine Prijs van Fryslan en zullen optreden tijdens het juryberaad.

Voor de winnaar liggen er weer mooie prijzen klaar, zoals studiotijd, een videoclip of coachingstraject binnen Hit The North. Daarnaast zijn er ook dit jaar prijzen te vergeven voor de vijf beste muzikanten. De jury zal dit jaar bestaan uit Eva van Netten (Black Box Red en Welcome to the Village), Joey Ruchtie (Eurosonic Noorderslag en Hit The North) en Peter Dijkstra (Oerol, Simplon en The Homesick).

Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere Delore (2019) Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016), Abdomen (2015) en The Homesick (2014).

Bekijk hier het beeldverslag van 3VOOR12/Friesland van de eerste halve finale in Het Bolwerk, Sneek en de tweede halve finale in Iduna te Drachten.

Boekenlegger op de permalink.