Delore wint Kleine Prijs van Fryslân 2019!

Delore is afgelopen vrijdagavond 20 september in het Poppodium Het Bolwerk, Sneek uitgeroepen tot winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2019. De band ging naar huis met een prijzenpakket vol optredens, met onder meer KadePop, Eurosonic/Noorderslag en het Bevrijdingsfestival Fryslân. Daarnaast stroomt de band in bij de landelijke Grote Prijs van Nederland en neemt ze deel aan het intensieve coaching traject Hit The North.

delore_kpvf2019[3874]_optimized
Voor het viertal muzikanten van Delore was de ontlading groot. Zij wisten zich met een wildcard in de voorronde in Leeuwarden Scooter’S te plaatsen voor de halve finales. In Poppodium Iduna werd vervolgens een finale-plek veiliggesteld; eveneens met een wildcard. Het deelnemersveld in de gevarieerde finale van hoog niveau werd verder gevormd door de acts The Wabe, All Over Again, Ganos Lal, Noorderlicht en BOYAKIRA.

Het was een spannende competitie en alle acts waren stuk voor stuk een gewaagde concurrentie. The Wabe mocht de boel openen met hun Mystery Wave. Zij lieten sterk gecomponeerde nummers zien van loops die voor een uniek geluid en sfeer zorgden. Daarna kwam Delore met hun Nederlandstalige muziek. Een emotionele en dromerige optreden, met sterke afwisseling tussen hardere en zachtere nummers, hield het publiek hierdoor goed vast. All over Again is een groep met enthousiaste jongens met potentie, nummers zaten strak in elkaar. Ganos Lal met echte stonerdoom, de nummers zaten goed in elkaar en de band kreeg het publiek goed mee. Hiphop trio Noorderlicht zat vol energie en kreeg het hele publiek aan het dansen door vooral zo origineel mogelijk blijven. En als laatste; de verassende afsluiter van BOYAKIRA met hun grappige clownachtige optreden die de zaal echt omver heeft geblazen, de energie spatte ervan af.

De jury, met daarin Joey Ruchtie (Programmeur Eurosonic Noorderslag), Frank de Boer (Muzikant Menhir, Simplon en Vera) en Bert Heerink (Zanger van o.a. Kayak, Vandenberg en Royal Flush) koos voor Delore vanwege hun emotionele en dromerige optreden en hun grote potentie voor het Hit The North traject. De Kleine Prijs van Fryslân moet hen het duwtje in de juiste richting geven.

Over de Kleine Prijs van Fryslân
De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan dit contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Elk jaar doen 30 – 40 beginnende Friese acts mee aan de Kleine Prijs. Door de hele provincie worden voorrondes gehouden, veelal in samenwerking met lokale jongerencentra en muziekcafés. Op die manier wordt de drempel laag gehouden voor beginnende muzikanten, die wel graag meer ervaring willen opdoen. Na elk optreden krijgen de artiesten een juryrapport mee naar huis, die vol staat met adviezen en verbeterpunten voor de toekomst. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere Lester Blackfield (2018), Katie Koss(2017) Pendants (2016), Abdomen (2015), The Homesick (2014), en Sväva (2013).

Boekenlegger op de permalink.