Lester Blackfield wint Kleine Prijs van Fryslân 2018!

De Kleine Prijs van Fryslân is hét evenement om opkomende acts in Friesland een podium te bieden. 30 andere deelnemers hebben de finalisten achter zich gelaten. Tijdens een spannende finale in Iduna te Drachten gingen deze zaterdagavond Esther de Jong, Lester Blackfield, Lowland Kid, Torrential en Psychotic Lumberjacks de strijd nog één laatste keer met elkaar aan.

Lester Blackfield ging er vandoor met een flink prijzenpakket en mag zich winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2018 noemen. De band uit Harlingen heeft de jury vanaf seconde één kunnen overtuigen van hun eigen sound en muzikaliteit. Zij winnen een cheque van 1500,- voor studiotijd in een studio naar keuze. Daarnaast winnen zij optredens op Pop City, Freeze Festival, Befrijdingsfestival, Greidhoek Festival en Eurosonic Noorderslag.

Het publiek kon tijdens de finale een stem uitbrengen op hun favoriet van de avond. De winnaar die het publiek heeft weten te overtuigen is Lowland Kid. Zij inden een cheque ter waarde van 1000,- euro voor het maken van een video bij July Interactive.

De beste muzikanten van de avond kregen 75,- euro om uit te geven bij muziekwinkel Van der Glas te Heerenveen. De jury verkoos voor de beste zang Esther de Jong, beste gitarist Roel Blom van Lester Blackfield, beste bassist is Arjen de Groot van Lester Blackfield, beste drummer ging naar Chris Wassenaar van Psychotic Lumberjacks en beste overig is zanger, saxofonist, gitarist en pianist Anton Huizenga van Lowland Kid.

De jury, bestaande uit Pim van de Werken (producer), Joey Ruchtie (Eurosonic Noorderslag) en Marijn de Valk (Luxor Live), hebben een lastige klus geklaard om de winnaar en de muzikantenprijzen te kiezen. De vijf finalisten hebben gezorgd voor een diverse en sterke finale in Iduna te Drachten.

Over Friesland Pop

Stichting Friesland Pop ondersteunt de popmuziek in Friesland door organiseren van talentenprojecten, het aanbieden van informatie en ontwikkelen van de popinfrastructuur.

Friesland Pop richt zich direct op de artiesten, podia, overheden en belangengroepen en daarmee indirect op de consument van de popmuziek.

Boekenlegger op de permalink.