Finalisten Kleine Prijs van Fryslân bekend

wiebekaspersZes talentvolle Friese acts zijn nog in de race om het uithangbord van de Friese popmuziek te worden. Een mix van singer-songwriters, hardcore, grunge en krautrock bezet de finale van de Kleine Prijs van Fryslan 2015. Wie wordt de opvolger van The Homesick?

Singer-songwriters Mijke Eryng en Daan van Beijeren wonnen respectievelijk de voorrondes in Heerenveen en Franeker. Moeiteloos doorstonden ze ook de halve finales, net als hardcoreband Heartgrown, welke de voorronde in Burgum wist te winnen. Wiebe Kaspers, winnaar van de voorronde in Jirnsum, had in de halve finales een wildcard nodig om de eindstrijd te halen.

De andere wildcard is voor postpunk-krautformatie Lesbian Death Replica, dat eerder in Burgum ook al een wildcard kreeg toebedeeld. Leeuwarder grungeband Abdomen was zonder wildcard de voorrondes niet doorgekomen, maar wist zich in de halve finale in Het Bolwerk rechtstreeks te plaatsen voor de eindstrijd.

De finale van de Kleine Prijs van Fryslan 2015 is op zaterdag 23 mei in Poppodium Romein in Leeuwarden. De winnaar verdient speelplekken op Eurosonic, Freeze, Befrijdingsfestival Fryslân en de Sena PopNL Awards. 3voor12 Friesland heeft daar dit jaar een speelplek op Greidhoek Festival aan toegevoegd. Ook is er coaching, studiotijd en muzikantenprijzen te winnen.

Boekenlegger op de permalink.