Halve finalisten bekend!

Meer dan vijfendertig deelnemers verspreid over zeven voorrondes in de provincie gingen met elkaar de strijd aan om een plekje in de halve finales. Daan van Beijeren, Lonely In Harlem, Homeward Bound, Mijke Eryng, Wiebe Kaspers, Heartgrown en Smiley Virus wisten zich uiteindelijk rechtstreeks te plaatsen.

Dit zevental gaat de strijd aan met nog vijf bands, waarvan vier zich hebben geplaatst middels een wildcard. Zo zien we alsnog Abdomen, Lesbian Death Replica, YVI en Blue Resort alsnog terug in de halve finales. The Funky Five wist zich eerder te plaatsen door de Atrium Contest in Sneek te winnen en maakt daarmee de line-up compleet.

De halve finales vinden plaats op 10 en 11 april in respectievelijk Het Bolwerk in Sneek en Iduna in Drachten. Beide zijn gratis toegankelijk voor publiek. Een bijzondere rol is weggelegd voor troubadour Jacob Laverman. Hij maakte daar zo’n bijzondere indruk dat hij tijdens beide halve finales een gastrol vervult tijdens het juryberaad.

Boekenlegger op de permalink.